De leest van Chief Technology Officer is perfect op Yves zijn voet geschoeid. Maar Chief Team Officer zou ook wel goed passen. Dat zal je wel ontdekken als je dit artikel leest. Maar Team, omdat Yves een echte teamspeler is. Team Technologie, team Protime, team Directors, team Padel, team Familie.

Goed, terug naar het begin. Ontmoet Yves, Yves Van de Venne, de nieuwe CTO van Protime. Die functie vervult hij met passie sinds juli. Nieuw in de functie, maar geen nieuw gezicht. Yves is een Protimer in hart en nieren.

Wie hij is en wat zijn visie op Protime is, ontdek je in deze blog.

Snotneus zoekt job

Voor het begin van zijn Protime avontuur, moeten we nog terug in de tijd. Naar 2007 meer precies. Op dat moment is Yves zijn laatste jaar IT aan het afwerken in Gent. Het toeval wilt dat een Protime consultant op dat moment op bezoek is in het bedrijf waar zijn papa werkt. Blijkt dat Protime nog IT’ers zocht en ja, de rest is geschiedenis. Klein detail: Yves’ eerste week was er ineens eentje op het Casa Blanca festival waarvan Protime toen hoofdsponsor was. Dat toen de toon is gezet, is een understatement.

Yves is IT’er en Protime levert software. Je zou kunnen zeggen: dat is sowieso een match. Maar de match is veel grootser dan dat. Protime tikte de afgelopen jaren steeds alle checkboxes. Hij kreeg het gevoel persoonlijk betrokken te (kunnen) zijn in de groei van het bedrijf. Hij voelde het vertrouwen om zelf initiatief te mogen nemen. Hij ervoer de cultuur waar het oké is om fouten te maken (en er uit te leren).

Team Yves

Dat Yves een teammens is, wordt des te duidelijker bij zijn antwoord op de vraag hoe het voelt om verantwoordelijk te zijn van alles wat met technologie te maken heeft. En dat is toch het DNA van Protime.

Het DNA van Protime zijn voor mij onze mensen, de Protimers. Mijn grootste verdienste is misschien wel het aanwerven van de juiste mensen met dit Protime DNA. Ik ben stiekem wel erg trots op het feit dat 99% van al mijn aanwervingen vandaag nog actief zijn bij Protime.”  En hij vervolgt:

 

Yves Van de Venne
“Aan mij om synergieën te zoeken en te zorgen voor een organisatie en structuur waarbij iedereen persoonlijk kan groeien. En dat heeft dan weer als resultaat dat Protime mee kan groeien. Dus ik heb het doel om steeds te zoeken naar de toegevoegde waarde door collega's, vanuit hun persoonlijke passies binnen én buiten de job.”
Yves Van de Venne
CTO Protime

CTO worden: wat betekent dat?

CTO worden, betekende ook een beetje zijn kindje loslaten. De voorbije jaren was Yves enthousiaste teamlead Technology Operations. Daarbij was hij verantwoordelijk voor het datacenter, DevOps en Custom Solutions. Iets minder abstract betekent dat dan dat hij en zijn team verantwoordelijk waren (en zijn!) om klanten 24/7 de Protime applicaties snel en veilig te kunnen laten gebruiken.

Al is het evengoed maatwerk en integraties bouwen voor klanten met specifieke noden. Yves doet er een technisch schepje bovenop: “We ondersteunen onze development teams in functie van een snellere en betere applicatieontwikkeling en het automatiseren van ons release en deploy proces.”

Zijn team liet hij uiteindelijk in goede handen achter. Als CTO zal Yves zijn blik moeten verruimen, minder in de diepte gaan van elk technologievraagstuk. Op de vraag wat de invulling van z’n job nu betekent, is Yves stellig. Er zijn 4 pijlers.

  1. De strategie van Protime mee vormgeven en vertalen naar een duidelijke visie voor onze technology teams.
  2. Zijn teamleads ondersteunen, faciliteren & zo veel als mogelijk inzetten op hun passies & sterktes.
  3. Een sterk netwerk uitbouwen van IT professionals waar hij op kan vertrouwen & waarbij hij advies kan inwinnen wanneer nodig.
  4. Synergieën zoeken als onderdeel van een sterke SD Worx groep en inzetten op sterke integraties om zo samen te kunnen groeien.

Yves’ stokpaardje

Gepassioneerd is de nieuwe CTO zeker. Vraag hem naar evoluties in technologie en hij vertelt je in kleur (en in lekentaal) wat dat kan betekenen voor de focus van Protime.

Zo legt hij hij dat Protime een vroege adaptor van Saas (Software as a service) was. In tegenstelling tot veel andere bedrijven die nog lang vasthielden aan het verkopen van dure licenties. En dat het beheer van SaaS natuurlijk de nodige monitoring veronderstelt. Zo evolueerde Protime naar een hybride cloud om voluit te kunnen inzetten op schaalbaarheid en flexibiliteit.

Daarnaast wil Yves volop inzetten op integratie. Integratie met SD Worx als de workforce management oplossing binnen hun portfolio, integratie met Strobbo om de planningsmogelijkheden binnen de Protime suite nog verder uit te breiden, integratie met andere partners via een generiek connector API platform.

En in de toekomst? Onze nieuwe CTO loopt helemaal warm van de (toekomstige) integratie tussen myProtime & Strobbo Planning. Want dat is “best of both worlds” met enerzijds de krachtige rekenmotor van Protime en anderzijds de flexibele en dynamische planningmogelijkheden van Strobbo. Yves is alvast overtuigd: “We gaan hier veel organisaties gelukkig mee maken.”

Je hebt het goed begrepen; een vol programma van mooie projecten in het vooruitzicht! Heel Protime wenst hem daarbij, uiteraard, heel veel succes!

Nog enkele feitjes over Yves:

  • Heeft een vrouw en een dochter van 3
  • Is gecertifieerd Padelcoach
  • Anderen zeggen over Yves dat hij altijd rust uitstraalt, goed georganiseerd is en ook creatief kan denken.
  • Was occasioneel ceremoniemeester op collega’s hun trouw
  • Is – ondanks zijn IT achtergrond – na de werkuren toch liever gedeconnecteerd van zijn scherm
Written by: Isabelle Fassin
International Field Marketeer