Uit het oog, uit het hart? Een gezegde met een grond van waarheid, ook voor collega’s. Ruim één op de vier werknemers (26%) heeft een minder hechte band met zijn of haar collega’s in vergelijking met de periode voor de coronacrisis.

Uit het oog, uit het hart? Een gezegde met een grond van waarheid, ook voor collega’s. Ruim één op de vier werknemers (26%) heeft een minder hechte band met zijn of haar collega’s in vergelijking met de periode voor de coronacrisis.

Werknemers die vandaag meer dan de helft van de tijd van thuis uit werken, ondervinden dat nog meer. Maar liefst 42% van hen geeft vandaag aan een minder goede relatie te hebben met zijn of haar collega’s. Dit tegenover ‘slechts’ 14% van wie altijd op kantoor aan de slag is.

Dat blijkt uit onze enquête die we afname naar aanleiding van "Internationale Dag van de Vriendschap" op zaterdag 30 juli. 1.000 Vlaamse werknemers werden ondervraagd. Vriendschap op het werk maakt ons gelukkiger en efficiënter.

Friendship at work 2022

Framily?

Collega’s, velen zien ze vaker dan hun familie. Maar zijn het daarom ook hun vrienden? Voor ruim drie kwart van de Vlaamse werknemers (77%) alvast wel.

Voor 14% van de respondenten behoren ze zelfs tot hun hechte vriendenkring. Voor 1% van de werknemers is de band met hun collega’s dan weer ronduit slecht; ze proberen ze zoveel mogelijk te ontwijken.

Friendship at work 2022

Hoe omschrijven werknemers de relatie met hun collega’s?

  • Hecht, ik reken sommige collega’s tot mijn vrienden (14%)
  • Vriendschappelijk, we bespreken ook persoonlijke dingen (63%)
  • Ik heb een puur zakelijke band met mijn collega’s. We bespreken voornamelijk zakelijke dingen (18%)
  • Afstandelijk, ik spreek ze nauwelijks (4%)
  • Slecht, ik probeer ze zoveel mogelijk te ontwijken (1%)
Friendship at work 2022

Vriendschapsbanden onder druk door hybride werkvormen

Sinds corona zijn we anders gaan werken. Terwijl voordien nog bijna negen op de tien werknemers (88%) meestal of altijd op kantoor werkten, doet vandaag amper de helft (48%) dit nog.

Deze verandering beïnvloedt ook onze vriendschapsbanden op het werk. Of we nu vaak thuiswerken of niet, ruim een kwart van de respondenten (26%) zegt dat de band met zijn of haar collega’s minder hecht is dan voor corona.

Werknemers die vandaag meer dan de helft van de tijd van thuis uit werken, ondervinden dat nog meer. Maar liefst 42% van hen geeft vandaag aan een minder goede relatie te hebben met zijn of haar collega’s. Dit tegenover ‘slechts’ 14% van wie altijd op kantoor aan de slag is. corona.

Peter s'Jongers CEO Protime
“Dat is jammer want zowel werknemers als werkgevers hebben te winnen bij collega’s die ook vrienden zijn. Camaraderie zou ingebakken moeten zitten in elke bedrijfscultuur.

Collega’s die elkaar een luisterend oor bieden en met wie ze plezier kunnen maken, zullen ook sneller voor elkaar in de bres springen wanneer dat nodig is. Het zorgt voor gelukkigere werknemers en maakt van een bedrijf een ‘Great Place To Work’.

Zeker nu, wanneer werknemers vaak op verschillende momenten op kantoor werken, vergt het extra inspanningen van leidinggevenden om de camaraderie tussen collega’s te bevorderen.”
Peter s'Jongers
CEO van Protime
Friendship at work 2022

Goede afspraken maken goede vrienden (én collega’s)

Lode Godderis, professor arbeidsgeneeskunde aan de KU Leuven, beaamt: "Vrienden als collega’s hebben, kan er voor zorgen dat er meer vertrouwen is. Je kent je collega en zijn of haar noden beter, waardoor zaken ook gemakkelijker bespreekbaar zijn. Het kan ook helpen om open met elkaar te communiceren en verbetert op die manier ook de samenwerking tussen collega’s.”

Lode Godderis
“Niet in alle situaties is het wenselijk om je collega’s als beste vriend te hebben. Sommigen vinden het belangrijk om werk en privé van elkaar te scheiden en vinden het daarom niet fijn om privézaken met elkaar te delen.

Als je dan niet meegaat in de vriendschapscirkels op het werk, riskeer je uit de boot te vallen. Dit terwijl het een terechte en weloverwogen keuze kan zijn. Zeker in een competitieve werkomgeving kan het net tegengesteld werken voor zowel de vriendschap als de professionele relatie.

Deze kunnen elkaar gaan beïnvloeden en dat is positief als alles goed gaat, maar negatief als het fout loopt. Daarom zijn er goede afspraken hierover nodig tussen collega’s.”
Lode Godderis
Hoogleraar arbeidsgeneeskunde aan de KU Leuven
Friendship at work 2022

5 tips om (beter) de band met je collega's te onderhouden

De vriendschap of camaraderie op de werkvloer verbeteren, ook wanneer werknemers niet voltijds op kantoor werken. Hoe doe je dat?

  1. Videocalls vervangen het live contact niet, maar geven op z’n minst ook gelaatsuitdrukkingen en lichaamstaal weer. En wie weet, zijn ze ook een aanknopingspunt voor een losse babbel over het interieur, de tuin of de kinderen die je af en toe op de achtergrond ziet verschijnen.
  2. Geef het goede voorbeeld en deel als werkgever zelf wat je deed in het weekend of waar je reis heen gaat. Het maakt je menselijker en toegankelijkere en opent de mindset van je werknemers.
  3. Grote lancering? Moeilijke meeting? Een kort belletje, sms’je of chat bericht om te horen hoe het gaat met jouw collega doet wonderen.
  4. Wanneer toch op kantoor, plan je agenda niet stampvol, maar laat ruimte voor een losse babbel aan de koffiemachine, een toertje-om, een gezellige lunch, … 
  5. Respecteer privacy. Sommige collega’s delen niet graag om het even wat en ook dat is ok!
Florent Bovicelli
Written by: Florent Bovicelli
Content marketeer